Ik loop al twee weken te stoeien met wat mijn woord voor 2021 mag gaan worden. Elk jaar in december kies ik zo een thema wat centraal staat voor het aankomende jaar. Superleuk om te doen, ik raad het je van harte aan! 

Wil je ook mijn toekomstige blogs over lekker werken en fijn leven lezen?
Link dan met me, hoef je nooit meer iets te missen.

Mijn 2021 plannen.png

Laten we eerst even terugkijken

2020 was natuurlijk een heel gek jaar. Een jaar geleden typte ik vol enthousiasme over al mijn plannen voor het aanstaande jaar. Ik wilde een hoop én gelukkig is er ook een hoop gelukt. Creëren was het woord dat ik koos voor 2020. En wat is er een boel ontstaan… met als klap op de vuurpijl mijn nieuwe website waar ik zo blij mee ben. Maar ook een nieuwe training, een nieuwe huisstijl voor al mijn oefeningen en de persoonlijke gebruiksaanwijzing waar een coachee haar traject mee afsluit. Dit is nu echt een mooi boekje dat je voor altijd wilt bewaren. Iets wat ik al heel lang wilde. 

 

Qua fitheid heb ik ook goede stappen gezet: Hond Pip is inmiddels mijn vaste hardloopvriend geworden en vaak lukt het om 2-3 keer per week samen op pad te gaan. Ik woog vanochtend 4 kilo minder dan een jaar geleden, terwijl ik toch echt veel heb gegeten afgelopen oud&nieuw :) Ik ben gestart met tennis en vind het echt het leukste wat er is. Ik heb Corona gehad en ben er gewoon weer van hersteld (op wat smaak en geurverlies na) wat natuurlijk echt iets is om dankbaar voor te zijn. 

 

De plannen voor thuis zijn minder uit de verf gekomen. Ik wilde namelijk veel uitjes met Bernd en de kids en zelfs met Yfke naar Parijs, wat uiteraard wat lastiger was het afgelopen jaar. Het was af en toe best een uitdaging om alles te combineren, maar in the end ben ik trots op hoe we het samen hebben gefikst. Ik ben heel dankbaar geweest dat ik eigen baas ben geworden en dat ik ervoor kon kiezen om het zakelijk even een tandje terug te draaien, zodat ik er echt voor thuis kon zijn. 

Maar nu het woord voor 2021, wat moet het nou worden..? 

Geloof me ik heb veel woorden de revue laten passeren en vele resoneerde goed. Mijn grootste kracht en tegelijkertijd ook grootste valkuil is dat ik zoveel wil. Ik loop over van plannen en ideeën, zie overal ruimte voor progressie en heb een heel optimistische blik als het gaat om het bepalen wat er allemaal kan op 1 dag of in 1 week. Je wil niet weten wat ik allemaal bedacht heb om in de afgelopen 2 weken vakantie voor elkaar te krijgen. Daar had ik echt 6 weken voor kunnen gebruiken. 

En dat vele willen uit zich op vele vlakken. Zo heb ik mijzelf in de afgelopen 2 weken ook even wijs gemaakt dat het misschien leuk was om één woord per kwartaal te kiezen, zodat ik er stiekem 4 zou kunnen hebben :). Over te veel willen gesproken.

In starten ben ik de beste, afmaken soms wat minder. En dat kan natuurlijk niet, zeker niet als je eigen baas bent. Op karakter zorg ik er altijd voor dat het afkomt, maar dat is niet altijd de weg van het meeste plezier.

En dus…

En dus is na lang wikken en wegen mij gelukt het woord te kiezen voor 2021 en dat is AANDACHT geworden. Ik ga dingen met meer aandacht doen, ik ga dingen afmaken en ik ga MINDER WILLEN. Geloof me, voor mij is dit een uitdaging…

Aandacht gaat voor mij ook over de mensen om me heen. Die geef ik al veel aandacht, dus daar kan ik bij het kiezen van dit woord gewoon lekker mee doorgaan. En door minder te willen, moet dit volgens mij nog beter gaan lukken. 

Aandacht gaat ook over mijn lieve Yfke die met haar ADHD best wat moeite heeft met aandacht. Dankzij het thuisonderwijs kunnen we haar beter helpen en ontdekken wat zij nodig heeft om school te fiksen. Laten we dit jaar weer wat stappen zetten door er aandacht aan te geven. 

 En die focus op aandacht gaat mij ook helpen in de komende twee weken, die zeker wat uitdagingen met zich gaan brengen.

De komende twee weken

Januari stond vol met nieuw werk en het plan was om echt vol te gaan knallen vanaf de eerste week. En toen kwam het bericht over de lockdown en het thuisonderwijs. Na even zuchten, steunen en een beetje binnensmonds vloeken, heb ik mijn planning uitgerekt en voldoende tijd vrijgemaakt zodat ik Yf en Abel gewoon goed kan helpen en daarnaast een vrolijke en ontspannen moeder kan zijn. Ik heb een haalbare planning en het vertrouwen dat we het weer gaan fiksen. 

Zin om te starten!

En nu heb ik zin om weer te starten! Ik heb zin om al die leuke mensen weer te zien die ik coach. En zin om al die nieuwe mensen te gaan ontmoeten die ik het aankomende jaar mag gaan coachen en trainen… Met aandacht, want zoals we allemaal weten… aandacht maakt alles mooier, toch? 

Ik hoop van harte dat ik je geïnspireerd heb om ook een woord te kiezen voor 2021, laat je mij dat weten?


Wil je ook mijn toekomstige blogs over lekker werken en fijn leven lezen?
Link dan met me, hoef je nooit meer iets te missen.

Previous
Previous

Hoe ga je nou om met frustraties?

Next
Next

Als een waarde in de knel komt