​LOOPBAANCOACHING


Als werkgelukdeskundige bied ik ook ​loopbaancoaching.

​“Geef me werk wat bij mij past en ik hoef nooit meer te werken”, een spreuk waar ik vaak bij stil sta. ​In mijn ogen is werk iets waardoor je tot bloei wilt komen, iets waar je energie van krijgt.  De mensen die mij benaderen met loopbaanvraagstukken ervaren dit gevoel op dit moment vaak nog niet.​


Ze voelen dat het werk wat ze doen niet meer past bij wie ze zijn. Ze komen niet tot bloei. Of ze maken zich zorgen of ze dit werk wel op de lange termijn vol kunnen houden. Het allerbelangrijkste is dat ze tot inzicht zijn gekomen dat ze het anders willen. Ze gunnen zichzelf een leuker leven! Daar help ik ze natuurlijk heel graag bij, via loopbaan coaching.


Loopbaan Coaching


De beweging die je in mijn ogen wilt maken als het gaat om loopbaan coaching is VAN BINNEN NAAR BUITEN. Je wilt eerst goed helder hebben wie je bent, waar je voor staat en wat jij zoekt in werk, voordat je op zoek gaat naar iets anders.


Ik spreek veel mensen die eindeloos vacatures aan het aanklikken zijn en eigenlijk vooral gefocust zijn op waar ze niet aan voldoen. Hun ogen speuren de tekst af en zodra er iets is waar ze niet aan voldoen, dan denken ze… laat maar. Dit kost natuurlijk ontzettend veel energie en een baan ga je er waarschijnlijk niet mee vinden.


Andersom


Ik vind dat je dit andersom mag benaderen… Met andere woorden, wie ben jij en wat sluit er bij jou aan? Wat voor soort organisatie past bij jou? Kom je beter tot je recht in een groot bedrijf, of vind je klein juist veel leuker. Hoe wil je dat de cultuur is?


Ik zelf kom veel meer tot mijn recht in een omgeving waar veel regelruimte wordt geboden. Het is fijn als de stip op de horizon er is, maar ik neem graag een beetje vrijheid in de weg ernaartoe. Er zijn werkgevers die dit fantastisch vinden, er zijn echter ook werkgevers die hier helemaal niet op zitten te wachten. Goed om dit voor jezelf van tevoren duidelijk te hebben.


Heb je een bepaalde passie of zoek je een bepaalde zingeving? En wat zijn dingen waar je energie van krijgt, hoe zit dit nu in je huidige werk. Waar laad je van op, waar loop je op leeg?


Persoonlijke Waarden


Het allerbelangrijkste vind ik om te gaan kijken naar jouw persoonlijke waarden. We hebben ze allemaal en ze zijn voor iedereen anders. De een heeft zekerheid op nummer 1 staan, de ander avontuur. Grote kans dat deze 2 individuen niet blij worden van dezelfde baan.


Stel je voor dat jouw waarde zorgzaamheid is, hoe kun je deze waarde dan optimaal in werk inzetten, zonder dat je er te veel van geeft en het een energietrekker wordt. Eerst inzoomen op jezelf dus…. En daarna naar buiten….


Vanuit hier is het leuk om te gaan bedenken welke branches aansluiten bij wat jij zoekt. Wil je bijvoorbeeld heel graag met kinderen werken, wat kun je dan allemaal te bedenken qua soort organisaties en qua beroepen.  Of wil je maximaal een half uur reistijd op de fiets, welke bedrijven bevinden zich in deze straal.


Maak een mindmap


Maak een mindmap en schrijf deze helemaal vol met alles wat je maar kan bedenken… Ik haak hier graag bij aan, ik vind het heerlijk om eindeloos veel opties te bedenken en vanuit daar te gaan finetunen welke mogelijkheden er zijn. Het zijn er altijd veel meer dan iemand van tevoren had bedacht.


En dan pas ga je bewegen richting een organisatie. Ken je misschien mensen die dit werk al doen, of die werken in een functie die jij ambieert? Ga dan eens in gesprek met zo iemand om meer over het werk te horen. Kijk naar de bedrijven die je hebt genoteerd en bedenk manieren om in contact te komen. Zijn er toevallig vacatures die passen bij jouw wensen? Let wel, vacatures mogen bij jou aansluiten, in plaats van dat je kijkt of jij voldoet.


Weest Creatief


Kun je iets creatiefs bedenken om jezelf onder de aandacht te brengen? Er kan altijd meer dan je in eerste instantie denkt. En door het op deze manier aan te vliegen wordt het proces van een nieuwe baan zoeken zoveel leuker!


Om je te helpen in deze fijne weg naar het vinden van een passende baan, heb ik het volgende loopbaan coaching programma ontwikkeld:


Van binnen naar buiten


In 5 Loopbaan Coaching gesprekken weten wat je wilt en waar je dit vindt. 


Van binnen….


  • Gesprek 1 & 2

Wie ben ik en wat kan ik?

  • Gesprek 3

Wat wil ik in werk, waar word ik blij van?


…naar buiten.


  • Gesprek 4 

Waar vind ik dat?

  • Gesprek 5

Hoe kom ik binnen?


Deze Loopbaan Coaching vul ik aan met een van de workshops die ik geef en zo heb je een compleet programma waarbinnen je heel veel over jezelf te weten komt. Je weet wat je wilt, waar je dit vindt en hoe je hier binnen kan komen…   En als het dan gelukt is om die super leuke baan te vinden die zo bij je past… dan hoef je dus nooit meer te werken!


Fijn toch?

​Kun jij Loopbaancoaching gebruiken?​