“Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken”

...is een spreuk waar ik vaak bij stil sta. In mijn ogen is werk iets waardoor je tot bloei wilt komen, iets waar je energie van krijgt. Als jij op dit moment op zoek bent naar loopbaancoaching dan ervaar je dit gevoel waarschijnlijk niet.


Je voelt mogelijk dat het werk dat je doet niet meer past bij wie je bent. Je komt er niet door tot bloei. Of je maakt je zorgen of je dit werk wel op de lange termijn vol kunt houden. Het allerbelangrijkste is dat je tot inzicht bent gekomen dat je het anders wilt. Je gunt jezelf een leuker leven! Daar help ik je natuurlijk heel graag bij, via loopbaancoaching.


Loopbaancoaching


De beweging die je in mijn ogen wilt maken als het gaat om loopbaan coaching is van binnen naar buiten. Je wilt eerst goed helder hebben wie je bent, waar je voor staat en wat jij zoekt in werk, voordat je op zoek gaat naar iets anders.


Ik spreek veel mensen die eindeloos vacatures aan het aanklikken zijn en eigenlijk vooral gefocust zijn op hetgene waar ze niet aan voldoen. Hun ogen speuren de tekst af en zodra er iets is waar ze niet aan voldoen denken ze… laat maar. Dit kost natuurlijk ontzettend veel energie en een baan ga je er waarschijnlijk niet mee vinden.

 

Andersom


Ik vind dat je dit andersom mag benaderen. Met andere woorden, wie ben jij en wat sluit er bij jou aan? Wat voor soort organisatie past bij jou? Kom je beter tot je recht in een groot bedrijf, of vind je klein juist veel leuker. Van wat voor soort cultuur ga jij aan?

Ik zelf kom veel meer tot mijn recht in een omgeving waar ruimte is voor autonomie. Het is fijn als de stip op de horizon er is, maar ik neem graag een beetje vrijheid in de weg ernaartoe. Er zijn werkgevers die dit fantastisch vinden, er zijn echter ook werkgevers die hier helemaal niet op zitten te wachten. Goed om dit voor jezelf van tevoren duidelijk te hebben.


Heb je een bepaalde passie of zoek je een bepaalde zingeving? En wat zijn dingen waar je energie van krijgt, hoe zit dit nu in je huidige werk? Waar laad je van op, waar loop je op leeg?


Tijdens het programma Loopbaan Coaching ontdek je in vijf stappen wat de ideale baan voor jou is. Je onderzoekt meerdere kanten om uiteindelijk heel gericht te kunnen gaan zoeken. Dat geeft een hoop duidelijkheid en rust, iets waar je nu waarschijnlijk wel behoefte aan hebt.


Loopbaancoaching naar de baan die past!

Stap 1: We beginnen met terugkijken middels een CV analyse. Hoe heeft jouw
carrière er tot nu toe uit gezien. Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Maak
terugkijkend de balans op aan de hand van jouw cv.

Wat zijn jouw kernwaarden, jouw wortels? Wat maakt jou jou? Als er een overlap is in waarden tussen jou en jouw werk, dan is dat een grote stap richting werkgeluk. Echt bezig mogen op een manier die past bij wie jij bent, zorgt voor een boel bevlogenheid en energie.

Stap 3: Tijdens de derde sessie brengen we jouw talenten en kwaliteiten in beeld. Waar ben je goed in, wat geeft energie, wat gaat moeiteloos? Blink uit in wat je van nature goed kan en focus minder op de dingen die je niet kunt.

Stap 4: Hier gaan we grenzeloos brainstormen! Wat betekent alles wat je nu toe
hebt ontdekt. Bij wat voor soort bedrijven ga jij tot bloei komen? Welk soort werk past
bij jou? Wat zijn de harde criteria voor jouw werkgeluk?

Stap 5: Wat heb jij nog nodig om in actie te komen? Een goede brief, een mooi cv of een shortlist aan bedrijven waarop je je gaat richten? Of misschien nog wel een goed gesprek om de beren op weg te tackelen? We zorgen dat er komt wat jij nodig hebt om vol in actie te gaan.

Ook mag je deelnemen aan een van mijn workshops, waarbij je samen met andere mensen die bij mij een coaching doorlopen, dieper in gesprek gaat op een thema. Dit kan bijvoorbeeld Werkgeluk zijn of Balans in het leven.

Optioneel: Resultaatgericht als ik ben, begeleid ik je graag tot de plek waar jij tot bloei gaat komen. Tijdens online calls van 30 minuten bespreken we de voortgang die je maakt, ben ik je stok achter de deur en zorgen we voor de juiste mindset om dit traject tot een succes te brengen.


Traject vol plezier en creativiteit


Mijn loopbaancoaching is een traject vol plezier en creativiteit. Het is een compleet programma waarbinnen je heel veel over jezelf te weten komt. Je weet wat je wilt, leert wat je kunt, ontdekt waar je je toekomstige baan kunt vinden en hoe je hier op een originele manier kunt binnenkomen.


En als het dan gelukt is om die superleuke baan te vinden die zo bij je past… dan hoef je dus nooit meer te werken! Fijn toch!


Wil jij dit ook? 
Wil je ook werk hebben wat bij je past, werk waarbinnen je helemaal jezelf kunt zijn? Neem dan contact met me op, dan bespreken we hoe we er vorm aan kunnen geven.