​COACHING


Als coach ben ik open, positief en energiek.

Ik vind humor tijdens de coaching heel belangrijk. Humor is een van mijn kernwaarden en tijdens mijn coaching wordt er veel gelachen. Hiermee wil ik absoluut niet zeggen dat er geen ruimte is voor verdriet of boosheid. Deze ruimte is er zeker.


Mijn ervaring is echter dat als het ons lukt om af en toe te lachen om ons eigen gestuntel, als we onszelf soms wat minder serieus nemen, dat er dan meer ruimte ontstaat om te bewegen.


Ik laat je niet te lang hangen in wat er allemaal niet lukt, wat niet goed gaat en hoe dat allemaal zo gekomen is.  Dat weet je vaak al en daar zit nou juist dat energielek. Ik help je naar de oplossing.


Ik coach vanuit lichtheid, ik geef je het gevoel dat het haalbaar is wat je wilt, dat het makkelijker is dan gedacht. Na afloop van een gesprek zul je naar alle waarschijnlijkheid meer energie ervaren dan toen je binnenkwam. Fijn toch?


Daarnaast ben ik heel praktisch van aard. Aan het einde van elke sessie geef ik je iets mee om mee te oefenen in de praktijk. Dit kan een oefening zijn om te doen, iets om verder over na te denken of nieuw gedrag om uit te proberen in de praktijk. De volgende keer dat we elkaar zien, bespreken we hoe je dit hebt ervaren en pakken we door op ons plan.


Van nature ben ik heel resultaatgericht. Ik vind het dan ook belangrijk dat jij resultaten behaalt tijdens onze coaching.


INTAKE


We starten altijd met een intake, een moment om elkaar beter te leren kennen. Voor jou is het van belang om te voelen of jij je op je gemak voelt bij mij. Dat je het idee hebt dat ik je ga helpen.


Voor mij is het van belang dat er aan het einde van het gesprek een duidelijk coachdoel is. Wat wil jij behalen? Wanneer ben jij tevreden, wat doe je dan anders aan het einde van de coaching?


Ik weet dat het lastig kan zijn om hier woorden voor te vinden en help je hier graag mee tijdens de intake. Een duidelijk doel bij aanvang is de basis van het behalen van het behaalde resultaat.


COACHDOEL

Wat is dan zo’n doel, hoor ik je denken, waar willen mensen aan werken? Dat kan vele omschrijvingen hebben, in de basis komt het vaak op het volgende neer:


  • Ik wil leren opkomen voor mijzelf, ik wil grenzen kunnen stellen zonder mij schuldig te voelen.
  • Ik wil leren loslaten en accepteren wat er is.
  • Ik wil goed voor mijzelf zorgen, mijn behoeftes kennen en leven vanuit plezier.
  • Ik wil milder naar mijzelf zijn.
  • Ik wil leven vanuit vertrouwen.
  • Ik wil een betere balans ervaren, niet meer zo gejaagd door het leven gaan.
  • Ik wil weer ontdekken waar ik blij van word in mijn werk, zodat ik elke dag plezier ervaar.
  • Ik wil meer zingeving voelen in mijn werk.
  • Ik wil ontdekken wat mijn drijfveren zijn en waar mijn talenten liggen, zodat ik kan gaan werken vanuit moeiteloosheid.


Tijdens de intake krijgen we een goede eerste indruk van elkaar zodat we na de intake kunnen beslissen of we samen door gaan.


Als we inderdaad kiezen om samen jouw doel te gaan behalen, dan gaan we aan de slag en bepalen we hoe we jouw traject vorm gaan geven. We spreken af hoe vaak en met welke regelmaat wij elkaar gaan zien.

​Ben Jij toe aan coaching? en voel je een klik?