Wat is mijn expertise?

Waar word ik nou het meest voor ingezet? Wat is mijn expertise?

De vakantie is weer achter de rug, heerlijke weken liggen achter me en sinds maandag ben ik weer aan het werk. Tijd voor een nieuwe blog dus!

Tijdens de vakantie ontmoet je altijd nieuwe mensen, zo ook wij. Een van deze mensen stelde mij de vraag: “Wat doe jij eigenlijk?”. Een vraag die ik beantwoordde met “Ik werk als coach”. “Aha, ok, maar waar richt je je op, wat voor soort coach ben je?”

Een goede vraag die vaker wordt gesteld, dus ik dacht: daar wijd ik een blog aan. Want wat is nou eigenlijk mijn expertise binnen coaching? Lees je mee?

Wil je ook mijn nieuwe blogs over lekker werken en fijn leven lezen?
Link dan met me, hoef je nooit meer iets te missen.

Wat is mijn expertise?

Alles start bij mij vanuit de overtuiging dat het leven leuk mag zijn. Je bent hier maar een keer, althans dat geloof ik, dus waarom zou je het moeilijker maken dan het hoeft te zijn. Ik geloof dat je mag kiezen voor dat wat jou blij maakt. Kiezen voor het leven dat jij wilt. Alles is
ok!

En zo denk ik ook over werk. Aan ons werk besteden we in de meeste gevallen het grootste gedeelte van onze wakkere tijd. Ook werk is iets wat positief mag voelen, het mag iets zijn waar je met plezier naartoe gaat.

Zoals je misschien weet, heb ik een achtergrond in de arbodienstverlening. Bijna 10 jaar heb ik gewerkt voor werkgevers en heb ik gesproken met hun medewerkers. Bijna altijd waren dit mensen die niet meer tot bloei kwamen en in veel gevallen zelfs ziek waren. Bij sommigen lag de oorzaak in hun privéleven, bij anderen op de werkvloer.

Maar waar de oorzaak ook lag, in beide situaties had het invloed op het andere vlak. De privéproblemen werden uiteindelijk zichtbaar op de werkvloer en de werk issues gingen huis een rol spelen. En voor al deze mensen voelde het leven en het werk zeker niet meer leuk.

Het verband tussen de problemen…

Na al die honderden gesprekken die ik met medewerkers heb gevoerd, ziek, bijna ziek of nog volop aan het werk, zag ik het verband. Heel veel van deze medewerkers laten zich het leven overkomen.

Ze gaan mee met de stroom, zonder dat ze zelf richting bepalen. Ze willen doen
wat hoort, maar weten eigenlijk niet goed wiens verwachtingen ze nastreven. Ze voelen zich vaak ontevreden en weten niet goed hoe het tij te keren. Of ze weten het wel, maar het lukt ze niet om daadwerkelijk stappen te nemen.

Ze maken het hebben van een leuk leven en leuk werk niet belangrijk genoeg. En soms vinden ze dat ze daar ook helemaal geen recht op hebben, dat het leven gewoon zwaar hoort te zijn. Dat ploeteren erbij hoort. Nou, daar denk ik dus anders over…

En geloof me, ik leef niet op een roze wolk, al doet de kleur van mijn website mogelijk anders vermoeden. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Tegenslag hoort er zeker ook bij, het gaat er alleen om wat je de tegenslag voor rol geeft, hoe je daarmee om gaat.

Werk past nooit 100%

Werk zal mogelijk nooit voor 100% precies passen bij wat je wilt en waar je voor staat. Maar ik gun je wel dat dit voor 75% van de tijd wél zo is. Ik geloof dat je enorm veel invloed hebt op hoe goed je werk bij je past en dat het een verplichting aan jezelf is om hier heel regelmatig mee bezig te zijn. Ik geloof dat je echt jezelf mag zijn tijdens je werk.

Nu terug naar de beginvraag van dit blog: waar richt ik mij op tijdens coaching. Ik help werkgevers verzuim te voorkomen en bevlogenheid te vergroten. Ik help professionals te ontdekken waar zij echt blij van worden in werk en privé, zodat ze moeiteloos de regie kunnen nemen op weg naar het leven dat zij wensen.

Dit doe ik door medewerkers op individueel vlak te leren hoe zij de regie kunnen voeren over hun leven, hoe zij de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun eigen gezondheid en (werk)plezier, zodat deze medewerkers vanuit plezier zullen werken en in goede balans kunnen bijdragen aan het realiseren van de doelen van hun werkgever.

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap wordt dat ook wel genoemd. Hoe dan, hoor ik je denken en waarom is dat belangrijk…? Daar zal ik mijn volgende blog aan wijden, dus deze keer eindigen we met een cliffhanger ☺

Kun je niet wachten tot de volgende blog en wil je graag met mij in contact komen? Laat dan je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.

Roos
 

Hi, ik ben Roos Hess, Coach en Werkgelukdeskundige.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: