Ongewild thuiswerken…

Ik doe het nu al bijna een jaar, vanuit huis werken. En ik vind het heerlijk! Sinds gisteren zijn er een boel thuiswerkers bijgekomen, veelal ongewild. Die moeten ongewild thuiswerken dus.

Ongewild thuiswerken

Veel vrienden van mij en ouders van school hebben te horen gekregen dat hun kantoren sluiten. Zij mogen in ieder geval tot 31 maart niet meer naar kantoor. Sommige zelfs tot 14 april!

Wat zal dit betekenen voor het werk zoals we het kennen? Gaan we nu heel veel tijd over houden, omdat we niet meer dagelijks in de file staan? Omdat we niet meer uren en uren per dag in vergaderingen zitten? Of met gebrek aan concentratie in de overvolle kantoortuin ons werk proberen te doen?

ongewild thuiswerken

moet jij ook (ongewild) thuiswerken?

Hoe gaan we er mee om?

Hoe gaan we om met de partner die ook thuis komt te zitten, en straks misschien zelfs wel onze kinderen?

Voor mij als ZZP-er kan het een spannende tijd worden. Vandaag is een eerste afspraak afgezegd doordat de persoon in kwestie verkouden is. Superfijn dat zij zich zo aan de voorschriften houdt, maar wel een gat in mijn agenda. En die zullen er de komende tijd wel meer komen. Toch ga ik hier niet door zitten panieken of doemdenken, dat verandert namelijk niets aan de realiteit. Ik wil er juist het beste van maken.

Tijd cadeau

Het zou namelijk zomaar kunnen dat ik door het Coronavirus een heleboel tijd cadeau ga krijgen. Tijd, hetgeen waarvan we altijd zeggen dat het het meest kostbare iets op aarde is. En ik heb altijd duizend plannen en ideeën om mijn tijd te vullen, dus zie hier wat een kans!

Sinds de start van mijn eigen bedrijf leef ik al in een ander ritme. De haast om ‘s ochtends op tijd op het werk te komen, ken ik niet meer. Het spitsuur van het avondeten; welk spitsuur?  Geen tijd om te sporten? Tuurlijk wel, ik sport 3 tot 4 keer per week en begin het eindelijk leuk te vinden.

En deze luxe mogen heel veel mensen in mijn omgeving nu ook gaan ervaren. En ik hoop dat dat een beweging in gang gaat zetten. Een beweging waardoor meer mensen zichzelf een leven gunnen dat relaxt is. Waarin haast geen ding meer is. Waar er tijd is om na te denken over wat jou gelukkig maakt en daar achteraan te gaan.

Omarm het!

Dus lieve mensen, omarm de nieuwe werkelijkheid en maak er het beste van. Stel elke dag de juiste prioriteiten waardoor je qua werk gedaan krijgt wat moet.

Werk de achterstanden weg. Ga eindelijk aan dat plan zitten wat je al zolang vooruitschuift of lees het boek dat je al zolang wil lezen. Lunch elke dag heerlijk met je liefje, maak wat lekkers voor elkaar en neem de tijd. Doe ‘s middags een potje monopoly met je kids, gewoon omdat het kan. Werk slim & gefocust, rust uit en denk na over wat jij echt belangrijk vindt.

Ook dit gaat weer voorbij. Op een gegeven moment moet je weer naar kantoor en wordt alles weer normaal.

Hoe fijn zou het dan zijn als je terugkijkt op een periode waarin je echte stappen hebt gezet in je werk, een aantal huishoudelijke klussen hebt weggewerkt, je blik op de toekomst weer helder hebt en ook nog heel veel hebt genoten van je mooie gezin.

Roos
 

Hi, ik ben Roos Hess, Coach en Werkgelukdeskundige.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: