Een kijkje in de coach praktijk

“Het volhouden van mijn werkweek begint mij steeds meer moeite te kosten. Gedurende de week merk ik dat ik steeds minder energie heb. Op maandag begin ik vol goede moed, maar hoe verder de week vordert, des te moeilijker het wordt. Ik ben blij als het einde van de week in zicht is, zodat ik in het weekend weer kan opladen voor een nieuwe week. Maar eigenlijk herhaalt het verhaal zich dan gewoon opnieuw. Met het verschil dat ik elke nieuwe week met een beetje minder energie van start ga. Het lukt mij steeds moeilijker om op te laden.”

Een kijkje in de coach praktijk

Coaching, hoe effectief is het nou? Helpt het echt? En hebben we het dan over een duurzaam resultaat? In deze blog een kijkje in de coach praktijk!

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar wat ik doe als coach. Uiteraard ben ik gebonden aan privacy en kan ik dat niet zomaar delen. Om toch een idee te geven wil ik in de komende blogs aan de hand van fictieve voorbeelden een beeld geven van waar ik mij op richt. De persoon is verzonnen, de problematiek komt regelmatig voorbij.

Susan

Bovenstaand voorbeeld is iets wat ik vaak tegenkom tijdens mijn coaching. Deze dame, laten we haar voor Susan noemen, maakt zich zorgen. Ze merkt dat het haar niet meer lukt om alle ballen in de lucht te houden. Ze merkt dat ze steeds minder energie heeft. Sinds een aantal maanden haalt ze geen plezier meer uit haar werk, het kost haar moeite om de week door te komen.

Ze vond haar werk altijd leuk, in ieder geval op hoofdlijnen. De laatste tijd zijn er echter wat veranderingen doorgevoerd waar ze niet helemaal achter staat. Dit doet iets met haar motivatie. Ze merkt dit al langer op haar werk en de laatste tijd ook steeds vaker in haar privé tijd.

Susan is niet het type om ongemotiveerd en moe door de week te gaan. Ze heeft grotere verwachtingen van haar leven en wil graag uitzoeken wat maakt dat zij zich nu zo voelt. En veel belangrijker nog, wat zij kan doen om het tij te keren.

Zij kiest ervoor om via haar werkgever het programma Persoonlijk Leiderschap in werk bij mij te volgen. In dit programma doorlopen we vijf stappen die resulteren het tot bloei komen in werk.

Na dit programma weet je waar het schort, weet je wat je wel wilt en weet je welke stappen je te zetten hebt om daar te komen.

Energielek

Susan komt erachter dat ze veel energie verliest door de manier waarop ze tegen situaties aankijkt. Zo geeft ze zaken die tegenzitten onnodig veel aandacht en stelt zij zich met name reactief op in werk. Dit is geen bewuste keuze en ze schrikt van deze houding. Het is er langzaam ingeslopen.

Tijdens de coaching werken we aan een proactieve houding en heeft ze een aantal doelen voor zichzelf geformuleerd. Aan het einde van het traject weet Susan waar zij van oplaadt in werk. Ze kent haar talenten en durft werk naar zich toe te trekken waarin ze deze talenten kwijt kan.

Ze kiest er bewust voor om zo min mogelijk aandacht aan zaken te geven waar ze toch geen invloed op heeft. Dit maakt dat ze extra veel aandacht overhoudt voor de zaken die haar verder brengen richting haar doelen.

Evaluatie

We bespreken haar vorderingen tijdens een evaluatie met haar leidinggevende en hij ziet in de praktijk dat het beter gaat. Haar stemming is positiever, ze lacht vaker en ze komt weer zelf met ideeën. Hij is blij dat Susan de dalende lijn heeft weten te keren. Samen stemmen ze af hoe ze dit succes gaan vasthouden.

Gebruiksaanwijzing

We sluiten het traject af met Susans persoonlijke gebruiksaanwijzing. Hierin legt ze alles vast wat ze over zichzelf geleerd heeft tijdens dit traject. Deze gebruiksaanwijzing bevat onder andere een aantal vragen die zij regelmatig aan zichzelf kan stellen om te checken of ze nog op de goede weg zit. En de stappen die zij kan zetten als dit niet zo is.

Het hele traject maakt dat Susan weer tot bloei komt in haar werk. Ze is niet ziek geworden, heeft geen ontslag hoeven nemen. Ze heeft eigenlijk alleen de manier waarop zij met dingen omgaat veranderd. Nu gaat ze weer met plezier naar haar werk. Voor Susan en haar werkgever een groot effect.

Persoonlijk Leidschap

Dit is een voorbeeld van een situatie waarbij coaching echt helpt en zo zijn er vele. De gemene deler in mijn trajecten is de factor werk. Ik vind het super interessant om elke keer weer met iemand te onderzoeken wat maakt dat iemand niet tot bloei komt in werk.

Soms zijn er kleine aanpassingen nodig, en kan iemand weer met plezier functioneren. Soms zijn er grotere stappen nodig en besluit iemand om ander werk te gaan doen. Alles is ok, zolang iemand maar zelf bewust de regie voert over zijn of haar carrière.

Wil je een keer verder met mij praten over Persoonlijk Leiderschap in werk? Klik dan hier.

Roos
 

Hi, ik ben Roos Hess, Coach en Werkgelukdeskundige.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: