Een kijkje in de coach praktijk (2)

“Vandaag ga ik ervoor zorgen dat ik die ene belangrijke taak echt afmaak. Dat denk ik elke ochtend weer, op weg naar kantoor. Of, nu tijdens Corona, onderweg naar mijn bureau thuis. Maar als ik dan mijn computer aanzet, verval ik van de ene klus in de andere. Email beantwoorden, een overleg, een collega heeft een vraag en ga zo maar door. Dit zijn allemaal nuttige dingen, maar niet hetgeen wat ik vandaag echt wilde doen. Aan het einde van de dag sluit ik af met een ontevreden gevoel. Hoe kan dat toch en hoe los ik dit op?”

Een kijkje in de coach praktijk (2)

Coaching, hoe effectief is het nou? Helpt het echt en hebben we het dan over een duurzaam resultaat? In deze blog wederom een kijkje in de coach praktijk!

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar wat ik doe als coach. Uiteraard ben ik gebonden aan privacy en kan ik niet alle informatie zomaar delen. Om toch een idee te geven, wil ik in de komende blogs aan de hand van fictieve voorbeelden een beeld geven van vraagstukken waar ik mij op richt. Vandaag deel 2.

Niet wat ik echt wilde doen

Herken je bovenstaand voorbeeld? Veel mensen die ik coach hebben hier last van (en eerlijk gezegd ikzelf heel af en toe ook nog!).

Het is zo makkelijk om je door de waan van de dag af te laten leiden van hetgeen je echt wilt doen. Je start de dag met een plan, maar de dag loopt nooit volgens dat plan. Dingen duren langer, je wordt gestoord en gaat van afspraak naar afspraak. Op de een of andere manier verzet je een hoop werk, maar niet hetgeen wat op dat moment het allerbelangrijkste voor je is.

Overzicht creëren

Mocht je als coachee hier tegenaan lopen dan gaan we tijdens een sessie het overzicht creëren. Wat is de huidige situatie, waar wil je naartoe en hoe kom je daar?

Ik gebruik hiervoor het Covey Kwadrant, de Eisenhower Matrix of effectiviteit matrix. Hoe je het ook wilt noemen, het gaat allemaal over hetzelfde. Een schema met 4 pijlers of kwadranten: van belangrijk en urgent tot niet belangrijk en niet urgent. De meeste mensen kennen deze wel, maar toch zijn er maar heel weinig mensen die het effectief gebruiken.

Tijdens een sessie brengen we je werk in kaart: wat bevindt zich in welk kwadrant? En als je echt zou mogen kiezen, wat is dat hetgeen wat je verder brengt in je werk op de lange termijn?

Waar wil je echt aandacht aan geven? Deze dingen horen thuis in het kwadrant belangrijk, maar zijn niet urgent. Hier zitten de taken die je vooruit helpen, maar nooit echt spoed hebben. De meeste mensen, waaronder ik, komen door deadlines en druk makkelijker in beweging. En dat maakt het ook zo moeilijk, veel van de belangrijke taken hoeven namelijk nooit nu meteen.

Belangrijk maar niet urgent

Ik vraag mijn coachees om wekelijks tijd te plannen voor hun belangrijke, maar niet urgente taken.

Dit is meestal een blok van een uur of twee, maximaal drie. Ik vraag ze na te denken wat het moment in de week is dat dit het makkelijkst lukt. Willen ze dit op een thuiswerkdag of juist op kantoor? En ga je er makkelijker tijd voor vrijmaken aan het begin van de week, of misschien juist wel meer aan het einde?

Ook vraag ik ze een lijst te maken met wat deze taken zijn. Dit alles helpt om het werken volgens de matrix te laten slagen, je wilt het jezelf zo makkelijk mogelijk maken, dan is de kans op succes het grootst. Wees je bewust van je eigen gedrag en valkuilen en help jezelf waar mogelijk om het te halen.

Het is zo leuk om te zien wat voor resultaten iemand dan gaat behalen. Ik geef een pakketje mee voor op de werkplek, waarin alles zit wat je nodig hebt om een goed overzicht te maken. En als ik dan hoor dat iemand op kantoor de matrix op de muur heeft geplakt en wekelijks met post-its bezig is om overzicht te creëren, dan word ik daar heel blij van.

Confronterend

Soms kan het invullen van de matrix ook heel confronterend zijn.

Ik herinner mij een voorbeeld van iemand die na het invullen van al haar taken voor komende week, erachter kwam dat ze negentien uur te kort kwam om alles volgens haar eigen plan af te krijgen. En dit was nog wel een rustige week.

Daar kwam direct het inzicht dat dit zo niet langer kon. Er lag te veel op haar bord en ze moest nu keuzes gaan maken waar zij haar tijd en aandacht aan wilde besteden. Door zo’n inzicht komt iemand direct in beweging.

Duidelijker wordt het niet. Als je grip weet te krijgen op je werk middels de matrix dan heeft dat een groots effect.

Persoonlijk Leiderschap

Als we het hebben over Persoonlijk Leiderschap in je werk dan is dit nou echt een van de tools die je daarin verder brengt. Door je deze methode eigen te maken, kom je vooruit. Vooruit in het behalen van je doelen en vooruit in het leven in balans… 😉

Wil je een keer verder met mij praten over Persoonlijk Leiderschap in werk? Klik dan hier.

Roos
 

Hi, ik ben Roos Hess, Coach en Werkgelukdeskundige.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: