Een heel nieuw jaar

Een heel nieuw jaar! Ik weet het, veel mensen vinden Oud & Nieuw zwaar overrated. “De overgang van 31 december naar 1 januari verschilt toch eigenlijk niets van elke andere overgang van de ene op de andere dag?” hoor je ze dan zeggen…

Een heel nieuw jaar

Maar voor mij werkt dit anders. In de dagen voor de wissel van het oude jaar naar het nieuwe blik ik in mijn gedachten terug op wat het afgelopen jaar allemaal gebracht heeft en kijk ik naar wat ik van het nieuwe jaar verwacht. En verwachtingen hebben, daar ben ik heel goed in 🙂

Daar waar ik een groot voorstander ben van tevreden zijn met wat er is, ben ik tegelijkertijd heel goed in te bedenken wat er allemaal beter kan. Heel dubbel, ik weet het. Als een soort bruisende energie borrelen de plannen allemaal in mij op. Ik noem het vanuit tevredenheid verlangen naar verbetering.

Woord van het jaar

Voor mij is 1 januari dan ook de uitgelezen kans om te starten met nieuw gedrag om mijn plannen waar te maken. Elk jaar kies ik een woord wat het aankomende jaar centraal zal staan. Voor 2019 was dit LEF. Lef om ervoor te gaan, lef om mijn eigen bedrijf te starten…

En wat heeft dat goed gewerkt! Voor dit aankomende jaar was PLEZIER een grote kanshebber, want daar draait het uiteindelijk allemaal om in mijn ogen. Als je geen plezier beleeft aan hetgeen wat je doet, kun je het net zo goed laten… Maar toch heb ik voor een ander woord gekozen:

CREEREN

Gewoon: doen!

Als er namelijk iets is waar ik plezier aan beleef dan is het wel aan nieuwe dingen creëren; mooie nieuwe oefeningen voor mijn coaching in Canva ontwerpen, een nieuwe training ontwikkelen. Maar ook thuis bij het ontdekken van een lekker nieuw recept dat iedereen lust en het nog mooier maken van mijn huis en tuin. Ik ben er gek op en heb vaak meer ideeën dan ik waar kan maken. Het komende jaar ga ik deze ideeën meer aandacht geven en gewoon nog meer DOEN! Daar heb ik echt zin in. En ik ben er gelijk mee begonnen.

Ik heb voor mijzelf op papier gezet waar ik zoal mijn aandacht op wil richten 2020 en heb hier een format voor gecreëerd. Ben je nieuwsgierig, klik dan hier. Ik wil dit jaar een stuk fitter worden, een kilootje hier en daar kwijtraken en regelmatig gaan hardlopen met de hond.

Daarnaast start ik in het nieuwe seizoen samen met een vriendin met tennis! Ik wil ook een hoop nieuwe dingen gaan leren, ik heb me opgegeven voor een omdenken-workshop en ik heb al 1 nieuwe opleiding staan voor het eerste kwartaal. Qua werk wil ik 2 nieuwe trainingen ontwikkelen en onder andere de meest ideale planning van mijn werkweek vinden. Dat zou mij echt helpen om nog productiever te worden.

Eindelijk op Insta

Daarnaast ga ik me dan toch eindelijk op Instagram begeven. Ik wil zelf liever niet te veel tijd op social media besteden en ben vanuit zelfbescherming nooit met Insta gestart… Ik denk
wel dat het goed is voor mijn werk en ga daar nu dus een mooi profiel aanmaken. En zo heb ik nog een boel leuke plannen voor 2020 waaronder een tripje naar Parijs met mijn dochter Yfke die in het laatste jaar van de lagere school zit. Zij wil daar namelijk heel graag een baret gaan kopen. Nou dan doen we dat! Dit gaat een heel tof jaar worden.

Krijg jij ook al zin om plannen te maken? Dat komt goed uit. Het format wat ik voor mijzelf heb gecreëerd, kun jij ook gebruiken. Het template daarvoor vind je hier.

Veel plezier en superleuk als je het resultaat of jouw woord voor 2020 met mij wilt delen: roos@rooshess.nl.

Roos
 

Hi, ik ben Roos Hess, Coach en Werkgelukdeskundige.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: